diumenge, 5 d’agost del 2012

Sobre mitjans d'informació i comunicació municipals a Tiana

Mitjans d'informació i comunicació municipals a Tiana
 
(Li deia a la Gemma  el següent)

Sobre mitjans de comunicació privats (el país, la vanguardia, 8Tv, abc, ara, avui, público, el periodico, a3, t5, t4 ...) la llibertat i el criteri periodistic (que no infal·lible) són objectius raonables i desitjables, però malhauradament (o no) qui paga mana i els lectors, oidors, telespectadors o internautes, també apliquen el seu criteri per discernir informació de manipulació. És cert que és cosa de periodistes fer-ho bé

Sobre mitjans de comunicació públics, els objectius i la missió que els ciutadans a través d'instruments realment democràtics exigeixen és que informin amb veracitat, ampliament i puntualment, que reflexin totes les opcions, que no siguin partidistes, ni al servei del govern de torn, que els professionals que hi treballen i els col·laboradors siguin qualificats i facin la seva feina amb llibertat i amb il·lussió, i no cedeixin a pressions estranyes, sinó que transmetin i comuniquin a la població tota la informació que els calgui per coneixer que passa, opinar, participar, intervenir, proposar, excercir la crítica

Per garantir la transparència, la independència, la neutralitat i el bon destí dels recursos econòmics, dels mitjans públics, que estan a l'únic servei de la ciutadania, els que creiem (encara) en aquesta malmesa democràcia, pensem que només mecanismes que integrin al màxim totes les opcions ciutadanes, polítiques, d'associacions i entitats de tot tipus, edat, origen o interessos ho poden garantir. La representació política a través dels vots n'és un, la participació a través d'un consell municipal n'és una altra, els professionals en són una altra.

A Tiana, Gent i l'Emili al capdavant com a alcalde vam fer durant 4 anys l'intent d'obrir els mitjans públics a aquesta visió integradora, participativa i més democràtica. L'expressa, intencionada i continuada obstrucció de l'oposició, i probablement el nostre tancament posterior i alguna rebequeria personal de l'Emili no ho van fer possible.

Ara ningú sap on som!

Com en molts altres temes, la gent ja no es creu el polítics, i tampoc els periodistes, ni els experts, ni quasi els científics!

Per anar endavant hem de ser-hi tots. I per ser-hi tots cal convocar a tots, sense exclusions, per prendre decisions que són de tots!

Salut!

1 comentari:

  1. Estic completament d'acord. Ara mateix, però, la pilota està a la teulada del Govern i fins que no decideixin moure fitxa no hi podem fer res (i saps que ho hem intentat alguns...).

    ResponElimina