dimecres, 20 de juny del 2012

EL GENI DEL DESERT (II)

Vegeu: EL GENI DEL DESERT (I)

La primera etapa del nou viatge el va fer dubtar més del compte. Cagadubtes com era, no li quedà més sortida que el rampell geniüt i assumir un destí inèdit i ensems repetit. S’armà del poc valor que romania dins seu i enlairà la mirada cercant companyia i ajuda. Ai las! Fos qui fos. Tot i la malfiança en els altres éssers humans. Tot i la profunda por que sentia per l’acarament amb les raons alienes. En aquells moments no hauria discutit per banalitats i diferències de criteris en afers domèstics o de política. Tot el que necessitava era sentir-se acomboiat i oir la respiració de la gent, molta o poca. Tant millor si amb aquesta pogués compartir benaurances i dissorts; parlar-hi, mirar-se, tocar-se, abraçar-se. El seu egoisme el portava a voler traspassar les decisions que només a ell corresponia prendre, repartir premis i càstigs, alliberar-se del pes d’una vida grisa enmig d’un cel absolutament blau i lluminós.

Quan avançà el peu esquerre i trepitjà aquella base blana, permeable, inconsistent del sorral que l’envoltava, s’aturà un instant per mirar enrera cercant copsar un cop més la força que l’empenyia a seguir sense trobar ni tant sols un indici. Allà, palplantat com una estàtua a la Rambla sentí una punxada al pit que el reconfortà pensant fugaçment en un final èpic, en una fugida digna. Tanmateix, immediatament sabé que res succeiria de moment, i instintivament aixecà el peu dret i el dirigí en el mateix sentit que havia fet abans amb l’altre. Ara, si més no, tenia una direcció, un camí encetat. Tant sols una drecera per continuar.

Començaren a passar els minuts i res canvià, respirava amb dificultat per l’ansietat, hi veia malament per la pols que s’acumulava dins les parpelles, arrossegava les cames per un excessiu relaxament dels músculs motors... Només el cervell treballava a ple rendiment, però sense cap fil concret que el menés a una hipòtesi raonable i prou encisadora per a prendre-la al vol i bastir de bell nou l’esquema vital que havia anat perdent amb els anys. Poc a poc, els moviments mecànics del caminar, s’acceleraren i es convertiren durant una estona en un ritme frenètic al compàs de batec del cor i el panteix oxigenador dels pulmons i, una música interior anava prenent cos quasi obsessivament, una cançó sense lletra, un repic d’instruments neuròtics, talment una marxa militar.

Poc després caigué a terra extenuat per l’aire insuportablement viciat d’aquell desert i pel brogit sense aturador dels pensaments informes. Anava a plorar i enfonsà les mans en l’arena cercant la frescor d’una ombra inexistent en la profunditat d’aquell mar de partícules daurades; cap llàgrima caigué dels seus ulls eixuts mentre els dits palpaven un objecte fred i dur colgat a mig metre sota el punt on s’havia aturat. No era possible! Enmig de quilòmetres i quilòmetres, allà mateix! Sense atrevir-se encara a extreure’l l’anà reconeixent amb el tacte: metàl·lic, o potser era algun polímer d’última generació, de formes arrodonides, amb un broc ben previsible i una base plana. Ara si que la poca suor que li quedava regalimava galtes avall mesclada amb altres humors facials. Una implosió d’idees, sentiments, sensacions i tics involuntaris l’estremiren. De cop i volta l’esperança i el futur convergiren en imatges boiroses, milers per segon, inconnexes tèbies i dolces.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada