diumenge, 9 de setembre del 2012

ONZE DE SETEMBRE DEL 2012



Dimarts, demà passat, un altre onze de setembre, hi haurà als carrers de la ciutat, potser, molta, moltíssimes persones. 

De mica en mica s’omple de nou la pica i la plaça. Algunes qüestions en relació a Catalunya i el dret de la seva gent a decidir el seu destí com ho fan altres pobles del món, semblen en retrocés. I per a molts era fins fa poc una possibilitat real dins un estat quan aquest, després de la llarga dictadura, és dotà d’un marc polític democràtic.

Potser hi haurà, cal que hi hagi, també moltes banderes blanques (contra l’odi) i negres (contra la por) i vermelles (contra res ni ningú) i verdes (per la salut) i grogues (per l’educació) i tricolors (per la memòria)... 

I pancartes contra les retallades d'ací i d'allà, contra la corrupció, corruptes i corruptors d’ací i d’allà, pensaments i proclames solidàries i de fraternitat universal, per la defensa dels serveis públics, de l’educació, la salut i la cultura, pel treball digne, contra l’egoisme de tots i  contra l’ambició desmesurada de pocs contra tots.  Lemes i crits per l’esperança ... i per defensar la democràcia.

De tot una mica, Indignats, reivindicatius, solidaris, respectuosos  ...  somniant per què no, un món sense fronteres , sense banderes, un món per compatir i on gaudir amb el millor de tots  plegats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada