dissabte, 26 de setembre del 2015

27S ELECCIONS EXCEPCIONALS




Poques persones dubten que aquestes eleccions són diferents, certament excepcionals, per la intensitat d'alguns elements. L’opció independentista per primera vegada pot ser guanyadora, la voluntat també majoritària de nous models de governança, més democràtics (a Catalunya, a Espanya, a Europa, al Món) és evident; una profunda crisi social i política, amb la corrupció i l’aplicació de polítiques econòmiques clarament antisocials és al punt de mira de molta gent, la majoria patint-ne les conseqüències. 

Però també il·lusions renovades i esperances compartides: confluències, grups i cares noves – o les velles en segon terme – nous actors, nous ajuntaments de canvi, han irromput en l’àmbit de decisió que la ciutadania amb dret a vot (per a quan el vot als 16 anys?) ha d’exercir demà diumenge.

El meu desig seria que en major o menor mesura, tothom en surti guanyador. En vots i escons això és impossible i amb les correccions necessàries (per a quan una llei electoral més ajustada a l’esperit democràtic fundacional?) just.  Per tant caldrà felicitar els guanyadors, als satisfets malgrat no siguin guanyadors, i assumir responsabilitats, errors i realitat tots aquells grups que no hagin assolit els seus objectius.   

I passat demà a seguir treballant, cercant vies de diàleg, compromisos.

Bona sort a totes les persones que amb el seu vot, i perquè no amb la seva abstenció ha expressat lliurement la seva opinió amb el màxim respecte per la de les altres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada